Leesett a vércukorszintje

2023.11.27. 07:55

Hátulról nekiütközött a segédmotorosnak, aztán továbbhajtott

Rosszul volt, mégis autóba ült, aztán halálos balesetet okozott az a nő, aki ellen emiatt nemrég vádat emeltek.

Arany Gábor

Nekiütközött a segédmotoros kerékpárnak

Fotó: Ügyészség

A büntetőeljárásról dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott ki tájékoztatást. E szerint a történtek miatt vádlottá lett 48 éves nagykanizsai nő 2006  júniusától vércukorszintjének szabályozására inzulinos kezelésre szorul. Azon a tragédiával végződött napon, 2022. május 20-án nappali műszakban dolgozott, egész nap ügyelve a rá vonatkozó speciális étkezési szabályokra, melynek során étkezéseit követően a szükséges inzulinadagját is beadta magának. A munkanapja leteltét követően, 18 óra körül személygépkocsival indult nagykanizsai munkahelyéről a lakására, amikor érezni kezdte felső ajka zsibbadását, amely általa is ismerten a vércukorszint leesésének előjele. Az egyértelmű jelzés ellenére a nő úgy ült volán mögé, hogy ételt nem fogyasztott, azt gondolta, hogy majd lakására érve vacsorázik és beadja az esti inzulinadagot. Pár perc múlva azonban cukorszintje oly mértékben leesett, hogy hypoglikémiás rosszullét alakult ki nála, ami tudatzavarban nyilvánult meg. Emiatt nem tudta körülötte a belvárosi forgalmi viszonyokat megfelelően kezelni, ennek következtében a jármű jobb első részével nekiütközött az előtte haladó segédmotoros kerékpár hátsó kerekének. Az ütközés következtében a motoros elesett és kisodródott az úttest jobb szélére, a nő az autójával áttért menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd onnét az úttest jobb oldalára visszatérve, imbolyogva haladt tovább, közben nekiütközött egy szabályosan parkoló személygépkocsinak. A nő még ez utóbbi ütközést követően is haladt tovább, sőt, rosszulléte miatt a stoptábla jelzését is figyelmen kívül hagyva közlekedett, míg végül egy ingatlan téglakerítésének ütközve állt meg.

A baleset következtében a motorkerékpáros kórházba szállítását követően életét vesztette, a 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett nővel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában