Szúrópróbaszerűen felnyitottak néhányat a többszáz dobozból

2023.11.24. 10:14

Armani márkajelzésű karórát és Nintendo játékkonzolt vitt a kamion

Több mint kétszázmillió forint kárt okoztak azok a hamis órák és játékok, amiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei találtak egy Németország felé igyekvő kamion belsejében.

Arany Gábor

Hamis játékkonzolok kerültek elő

Fotó: NAV

A NAV Bevetési Igazgatósága tájékoztatása szerint a litván honosságú kamiont a pénzügyőrök Gyulánál állították meg ellenőrzésre, hogy átvizsgálják a rakterét. A jármű Görögországból Németországba szállította a különféle gyűjtőárut. Az egyenruhások szúrópróbaszerűen felnyitottak néhányat a többszáz dobozból, s azokban összesen 12 976 Armani márkajelzésű karórát és 84 Nintendo játékkonzolt találtak. A változatos portékákat a jogosulti képviselők is átnézték és megállapították, hogy a termékek mindegyike gyenge minőségű hamisítvány, amiket a jogtulajdonosok engedélye nélkül hoztak forgalomba. A pénzügyőrök a több mint tizenháromezer darab jogsértő árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény, valamint szerzői vagy szerzői jogok megsértése bűntett miatt indítottak eljárást.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelentenek, figyelmeztet az adóhatóság.

Hamis, rossz minőségű portékákat találtak a pénzügyőrök
Fotó: NAV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában