A feleség szidalmazta, a férje kétszer megütötte

2023.10.24. 08:37

Támadás érte a polgármestert a városnapi rendezvényen

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

A városnapi rendezvényen támadt a házaspár a polgármesterre, az ügyben nemrég született vádirat. Az ebbe  foglaltakat dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. E szerint a zalai település önkormányzatának szervezésében 2022. szeptember első hét végéjén városnapi rendezvénysorozatot tartottak a könyvtárban, valamint az önkormányzat könyvtárral szomszédos szabadtéri közterületen, a rendőrőrs épületének közelében. A település polgármestere a rendezvénysorozat alatt a szervező önkormányzat képviseletében, a képviselő-testület vezetőjeként és tagjaként aktívan közreműködött a programok lebonyolításában, és a biztonság fenntartásában, s ezt a feladatát a ruházatán viselt, a nevét, a rendezvény elnevezését, az önkormányzat megjelölését és a szervezői minőséget feltüntető  kitűzője is jelezte.  Szeptember 3-án 21 óra körüli időben a tűzzsonglőr produkciója alatt egy helybeli házaspár hölgy tagja a polgármestert emelt hangon megszólította, szidalmazni kezdte hivatali ténykedésével kapcsolatban, mialatt a férje közvetlenül a polgármester mögött állt, és egy alkalommal kisebb erővel, majd még egyszer nagyobb erővel hátulról vesetájon megütötte őt.
A  polgármester közölte,  ezt nem hagyja következmény nélkül, feljelentést tesz, mire a támadó sietve távozott.
A polgármester, a helyi önkormányzati képviselő-testület tagja, hivatalos személy, ezért a támadóval szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában