Vádat emeltek ellene

2023.10.30. 08:18

Romlott húst dobott ki az út mellett

Nem fogadták el tőle az állatmenhelyen.

Arany Gábor

Az út melletti zöldterületen kidobta

Fotó: Ügyészség

Megromlott a sok csirkemellcsont, az út mellett szabadult meg tőlük az a 47 éves férfi, aki ellen emiatt nemrég emeltek vádat. A büntetőeljárásról a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Németh Eszter adott ki tájékoztatást. E szerint a tette miatt vádlottá lett 47 éves nagykanizsai férfi 2022 novemberében legalább 30 kilogramm csirkemellcsonthoz jutott, amit tárolni nem tudott, ezért élelmezésre felajánlotta egy állatmenhelynek. Mivel a csirkemellcsont időközben megromlott, és ily módon állati fogyasztásra is alkalmatlanná vált, a menhely a felajánlást nem fogadta el, a férfi pedig ezt követően a hulladékká vált csirkemellcsontot Nagykanizsa külterületén, egy út melletti füves területen  hátra hagyta. Mivel a fogyasztásra szánt állati eredetű hulladék légszennyezést, fertőzésveszélyt, rágcsálók elszaporodását is okozhatja, kizárólag települési gyűjtőhelyen lehetett volna lerakni, fogalmazott a vádirat

A hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot lerakó férfivel szemben hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Legalább 30 kiló csirkemellcsontot hagyott a zöldben
Fotó: Ügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában