A több mint 110 millió forint értékű alapanyagot lefoglalták

2023.10.31. 09:06

Illegális dohányfeldolgozóra csaptak le a pénzügyőrök

Csaknem kilencvenezer doboz cigaretta megtöltésére lett volna elegendő.

Arany Gábor

843 kilogramm fogyasztási dohányt, közel harminc kiló dohánylevelet és a feldolgozáshoz szükséges gépeket is találtak a pénzügyőrök

Fotó: NAV

Százmilliós illegális dohánymanufaktúrára csaptak le a hatóságok. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának közlése szerint a járőreik a pénzügyi nyomozókkal és a rendőrséggel közösen október 26-án több kékcsei ingatlant is átvizsgáltak. Az egyenruhások az előzetes bűnügyi információk alapján két helyen 843 kilogramm fogyasztási dohányt, közel harminc kiló dohánylevelet és a feldolgozáshoz szükséges gépeket is találtak. Az ingatlanok melléképületében gyártotta és fekete zsákokba halmozta fel a feldolgozott dohányt egy 45 éves asszony, aki ehhez a szomszédok melléképületeiben is helyet kért azt állítva, hogy krumpli tárolására kell neki. A Bevetési Igazgatóság  Koda nevű területkutató, szolgálati kutyája szimatának köszönhetően került elő az épületekből az illegális alapanyag. A nő azt mondta, a leveleket a közeli dohányföldekről gyűjtögette össze, tárolta, majd feldolgozás után kínálta eladásra. 

A NAV munkatársai  lefoglalták a több mint 110 millió forint értékű dohányalapanyagot, ami csaknem kilencvenezer doboz cigaretta megtöltésére elegendő. Az asszonynak a jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás miatt is felelnie kell.

A hatóság közlése szerint a ellenőrzések legfőbb célja a dohányipari jogsértések visszaszorítása, ezért a betakarítások kezdetétől egészen a folyamat végéig kiemelt szerepet kap a dohánylevelek feketepiacra jutásának megakadályozása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában