Romániából érkezett az olasz kamion

2023.10.10. 08:18

Csempészcigaretta, póló és cipő volt az illegális alkohol mellett

A védjegyek tulajdonosainak csaknem ötmillió forint vagyoni kárt okoztak hamis termékek.

Arany Gábor

Hamis portékákat rejtettek a csomagok

Fotó: NAV

Csempészcigaretta, hamis márkajelzésű ruhák, cipők, ismeretlen eredetű alkohol lapult azokban a dobozokban, amiket a pénzügyőrök egy olasz teherautóban találtak. A nemrég az M7-es autópálya balatonlellei pihenőhelyénél végrehajtott pénzügyőri ellenőrzésről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóság adott ki tájékoztatást. Eszerint a Romániából érkező és Franciaországba, valamit Olaszországba csomagokat szállító olasz rendszámú teherautó  rakterén átvizsgálásakor egymás hegyén-hátán hánykolódó, felcímkézett, leragasztott dobozokat találtak. Ezek tüzetes ellenőrzésekor magyar zárjegy nélküli cigaretta, ismeretlen eredetű alkoholos ital, valamint 144 darab, különféle márkajelzésű _ Burberry, Gucci, Versace, Dsquared2 _  póló és cipő került elő. A ruhákról a márkák jogosulti képviselői megállapították, hogy hamisak, és a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba. 
A járőrök  a hamis termékeket, a cigarettát és az alkoholt is lefoglalták. Jövedéki törvénysértés, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak. A védjegyek tulajdonosainak csaknem ötmillió forint vagyoni kárt okoztak hamis termékek, amelyek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek, fogalmazott az adóhatóság közleménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában