Gondatlan pénzmosás

2023.09.25. 08:04

Bűncselekményből származó pénzt váltott bitcoinra

Home office munkában pénzt mosott az a keszthelyi nő, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Illusztráció

Fotó: Bing

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Németh Eszter tájékoztatása szerint bűncselekményekből származó pénzzel végzett tranzakciókat az ügyben vádlottá lett 20 éves keszthelyi nő, aki 2022 őszén interneten keresztül végezhető munkaviszonyt kívánt létesíteni. Ennek érdekében regisztrálta magát egy közösségi oldal „home office” csoportjába. A fiatal nő a csoportban talált hirdetés alapján ismeretlen személlyel munkaviszony létesítésében állapodott meg azzal, hogy írásbeli szerződést majd csak a későbbiekben kötnek. A keszthelyi nő munkája abban állt, hogy a saját bankszámlájára rendszeresen érkező devizából kripovalutát vásárolt egy alkalmazáson keresztül, azaz a kapott pénzt átkonvertálta bitcoinra, amit aztán továbbított az erre a célra kapott IP-címre. A megállapodás szerint a fiatal nő utalásonként meghatározott fizetségben részesült.
A keszthelyi nő 2022 novemberében és decemberében a megállapodásnak megfelelően végezte a számlájára érkezett, közel 3.500 euróból a kriptovaluta vásárlását, azonban a pénz eredetéről nem bizonyosodott meg, ezért nem ismerte fel, hogy azok bűncselekményekből származnak.
A Keszthelyi Járási Ügyészség a nővel szemben gondatlanságból elkövetett pénzmosás vétsége miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában