Fel akarta borítani a kerekesszékkel együtt

2023.08.24. 08:42

Cigarettát rabolt a lakótársától

Háromszor mellkason rúgta áldozatát

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Salivanchuk Semen

Cigarettát rabolt a lakótársától a szociális intézményben élő férfi, vele szemben büntetésként letöltendő szabadságvesztést indítványoz az ügyészség. A nemrég vádemelésig jutott büntetőeljárásról dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője adott tájékoztatást. Ennek lényege szerint az ügyben vádlottá lett 39 éves férfi _ egy bázakerettyei szociális intézmény lakója _ 2022. szeptember 6-án éjszaka az intézmény mosdójában észrevette, hogy kerekesszékben ülő gondozott társa dohányzik, ezért felszólította, hogy adjon neki a cigarettájából. Mivel a megszólított ennek nem tett eleget, társa rátámadt: megragadta az övtáskájában lévő cigarettásdobozt, hogy elvegye tőle, azonban a másik nem hagyta magát, erősen megszorítva tartotta támadója kezét, mire az fel akarta borítani őt a kerekesszékkel együtt. Ez azonban nem sikerült,  ekkor a 39 éves férfi megfenyegette kerekesszékes lakótársát, hogy a történteket nem mondhatja el senkinek, és szavai nyomatékául térddel háromszor mellkason rúgta, aminek hatására a kerekesszékes elengedte támadója kezét, ő pedig ekkor megszerezte a cigarettát.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat a büntetett előéletű, a cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés időtartama alatt elkövető férfivel szemben, és a börtönbüntetés kiszabása mellett a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését is indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában