Az elmúlt 24 órában történt

2023.08.10. 09:41

A mopedes súlyos sérülést szenvedett

Zaol.hu

Forrás: police.hu

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két súlyos sérüléssel, valamint tíz anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 79 éves budapesti férfi közlekedett személyautóval 2023. augusztus 9-én 9 óra 7 perckor Keszthelyen, a Tapolcai úton a Mátyás király utca felé. Egy 82 éves helyi férfi pedig az Ady utca kereszteződésénél lévő gyalogos-átkelőhelyen haladt egy elektromos kétkerekű járművel, amikor összeütköztek. A baleset következtében a mopedes nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Forrás: police.hu

A hasonló balesetek elkerülése érdekében fogadják meg a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

  • Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a kerékpárról le kell szállni, és azt tolva szabad csak az úttesten áthaladni! A zebrán csak a gyalogosoknak van elsőbbsége, a kerékpárosoknak nincs!
  • Az utat keresztező kerékpárúton lehet a kerékpárt hajtva közlekedni, ezeken a helyeken a közút kezelője megfelelő táblázással szabályozza az elsőbbséget.
  • Kerékpárral alapvetően az úttesten kell közlekedni. Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút vagy gyalogos- és kerékpárút, akkor azon kell a biciklivel haladni. Kivételes esetben van lehetőség arra, hogy a kerékpáros a járdán közlekedjen. Ilyen az, ha az úttest a kerékpározásra alkalmatlan, azaz az út minősége nem teszi lehetővé a biciklivel való közlekedést.
  • Kerékpárral az útpadkán, az úttesten és a járdán csak egy sorban szabad haladni.

A szolgálatban lévő állomány három főt fogott el, akik közül egyet az ellene kiadott körözés alapján. A zalai járőrök két főt állítottak elő, közülük egy személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés két esetben történt. - írja a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában