Majdnem vonattal ütközött

2023.05.16. 15:29

Próbára bocsátották a tiloson áthajtó buszsofőrt

A tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott a buszsofőr, a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt marasztalta el a bíróság és büntetésként 1 évre próbára bocsátotta.

Arany Gábor

Illusztráció

Fotó: Fehér Márk

A majdnem baleset 2022. szeptember 21-én reggel történt hét órakor a Zalaegerszeg botfai városrésze felé menetrend szerint közlekedő 4-es számú helyijáratú csuklós buszt vezető 56 éves zalaegerszegi férfi figyelmetlensége miatt nem észlelte a vasúti átjáróhoz közeledve, hogy a jelzőlámpa tilosat mutat, ezért nem állt meg a 74-es számú főutat és a Posta utat összekötő szakaszon a közút-vasút kereszteződése előtt.  Ugyanekkor közeledett az átjáróhoz Bak felől 38 km/h sebességgel egy személyvonat, amelynek vezetője a síneken áthajtó buszt veszélyhelyzetként érzékelte, ezért gyorsfékezett. Ennek következtében az átjáró előtt körülbelül 15 méterre állt meg, a járművek nem ütköztek és személyi sérülés sem történt.
Az egerszegi törvényszék közlése szerint a Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött az ügyben és hozott jogerős ítéletet büntetővégzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában