Tárgyalás nélkül

2023.05.12. 12:48

Dühében kitörte a kirakatüveget

A bíróság tárgyalás mellőzősével döntött annak a férfinek az ügyében, aki részegen akarta rendezni kapcsolatát volt barátnőjével, de ingerültté vált és dühében kirúgott egy kirakatüveget is.

Arany Gábor

Fotó: ZH

Az egerszegi törvényszék tájékoztatása szerint az ittas férfi 2022. augusztus 6-án délután Nagykanizsán egy élelmiszerbolt parkolójában találkozott, majd veszett össze volt barátnőjével. A férfi a kapcsolatuk helyreállítását szerette volna megbeszélni a nővel, aki azonban a magánéleti dolgaikat nem akarta mások előtt az utcán megtárgyalni. A nő felszólította volt párját, hogy menjen el, mert részegen nem beszél vele. A férfi azonban nem távozott, továbbra is szidalmazta exét, így a nő beült az autójába, mire a férfi belerúgott a bal oldali visszapillantó tükörbe, ami leszakadt és megsérült az autó fényezése is. A részeg férfi folytatta a kiabálást, szitkozódást, majd belerúgott az élelmiszerbolt biztonsági kirakatüvegébe, ami kitört. A közelben lévők értesítették a rendőrséget és a járőrök még a helyszínen elfogták a rongálót.

A férfi a gépkocsi megrongálásával 417 ezer, míg a kirakat betörésével a tulajdonosnak 791 ezer forint kárt okozott, amelyből a nő kárát megtérítette.  A férfit a rongálás miatt a bíróság 280 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.
A büntetővégzés jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában