Segítségnyújtás elmulasztása

2023.04.27. 08:59

Baleset okozott, aztán elhajtott a kerkateskándi férfi, vádat emeltek ellene

Balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a fiatal férfi, a történtek miatt vádat emeltek ellene.

Arany Gábor

A vétlen jármű

Forrás: police.hu

A vármegyei főügyészség helyette sajtószóvivője, dr. Jánky Judit közlése szerint egy 24 éves kerkateskándi férfi 2022. április 20-án negyed hét körül személyautójával Kerkateskándon a Béke utcában haladt, és a Petőfi Sándor utca kereszteződéséhez érve balra kanyarodásakor nem biztosított elsőbbséget a Szécsisziget irányából érkező, 29 éves szécsiszigeti férfi vezette személygépkocsinak. Utóbbi sofőrje vészfékezett, igyekezett az ütközés kivédésére jobbra kikerülni az eléje kihajtó autót, de elvesztette uralmát járműve felett a csúszós úton, előbb betonlépcsőnek, majd táblaoszlopnak is nekiütközött, végül az árokba csúszott. A balesetet követően a kerkateskándi férfi megállás nélkül hagyta el a helyszínt anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a másik sofőr megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorul-e. A balesetet szenvedett jármű sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett.

A vétlen jármű
Forrás: police.hu

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a vétkes autóssal szemben segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat, és pénzbüntetés kiszabása mellett a közúti járművezetéstől való eltiltásra is indítványt tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában