12 embert vertek át

2023.03.10. 15:08

Közel félmillió forintot csalt ki kamu internetes hirdetésekből egy pár

A Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a párnak az ügyében, melynek tagjai 12 embert ejtettek át internetes hirdetéseken keresztül.  

Zalaegerszegi Törvényszék

Forrás: Illusztráció / Pesti Tamás / FMH

A megállapított tényállás szerint a vádlottak 2020 júliusától november végéig egy internetes hirdetési oldalon fiktív néven különböző termékeket – ruhaneműt, mobiltelefonokat, arany ékszereket – kínáltak eladásra. Az árukat sajátjukként szerepeltették, a vevőktől előre utalást kértek a II. rendű vádlott bankszámlájára, amelyhez az I. rendű vádlott is hozzáfért. A vásárlók Keszthelyről és az ország számos más településéről utaltak pénzt, 7.600 forint és 80.400 forint közötti összegeket. A haszonszerzésre törekedő férfi és nő a pénz beérkezését követően azt ígérte a vevőknek, hogy postára adja a termékeket, azonban ezt egy esetben sem teljesítették: elérhetetlenné váltak, s a pénzt a saját és a családjuk megélhetésére fordították.

2020 decemberében az I. rendű vádlott megegyezett egy férfivel, hogy mobiltelefonért cserébe két nemesacél nyakláncot és egy karkötőt küld neki. A sértett a telefont postán fel is adta, azonban a férfi az ékszereket nem juttatta el.

A csalók 12 sértettnek összesen 466.270 forint kárt okoztak, amelyből 80.400 forint megtérült.

A büntetővégzés jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában