Lopás, okirat-hamisítás

2023.03.16. 21:00

A tolvaj 95 éves nőt fosztott Ki

Azt hazudta a tolvaj, hogy szomszéd macskáját keresi majd meglopta az idős nőt.

Arany Gábor

A történtek miatt vádlottá lett 55 éves férfi 2021. augusztus 26-án kereste fel keszthelyi házánál a 95 éves nőt, aki épp a kertben dolgozott. A bezárt kapu ellenére a férfi valahogy bejutott az udvarra, ahol összetalálkozva az idős nővel azt mondta, a szomszéd elveszett macskája miatt érkezett. Ezután kihasználva, hogy a nő folytatta a kerti munkát és nem figyel rá, a bejárati ajtó kamrában hagyott kulcsával bement a házba és átkutatta. A hálószobai ruhásszekrényben meg is találta az idős nő pénztárcáját, a benne lévő, megközelítőleg 310 ezer forintot eltette, majd távozott.

A férfi ellen azért is vádat emeltek, mert 2021 augusztusban Sopronban magához vette ismerőse személyazonosító igazolványát és lakcímkártyáját a vele közösen használt ingatlanban. Nem sokkal később, augusztus 30-án ezekkel igazolta magát, amikor Keszthelyen a rendőrök megállítottak ellenőrzésre.  

A Keszthelyi Járási Ügyészség kifosztás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a férfi ellen, közölte dr. Jánky Judit, a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában