Fegyverek és szerencsejáték

2023.02.15. 12:21

Titkos játékbarlang a zalaegerszegi presszókban

Titkos játékbarlang működött két egerszegi presszóban. Az ügyben nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Forrás: Police.hu

Ennek lényege szerint egy 1972-ben született zalaegerszegi férfi ügyvezette cég üzemeltetett a városban két presszót. A feltárt tények szerint 2019. augusztus 31-én történt rendőri intézkedést megelőzően legalább 2018 októberétől az egyik presszó pincéjében - ahová a padlóba épített, rejtett, járólappal fedett, elektronikus nyitószerkezettel ellátott csapóajtón keresztül, létrán lehetett lejutni - három pénznyerő automata várta vendégeket. A szerencsejátékot ismeretlenül maradt személy szervezte, ehhez a presszós a pincét és a pénznyerő automatákat biztosította. A gépek működtetéséhez, a szerencsejáték szervezéséhez a presszóban sem a kft.-nek, sem az ügyvezetőnek, sem másnak nem volt engedélye. A zalaegerszegi férfi ügyvezetése alatt álló másik kft. is működtetett még egy presszót a városban. Ott a rendőrök 2021. január 28-án intézkedtek. A megállapítások szerint azon a helyen 2019 vége óta a presszó melletti, kóddal nyitható mágneszáras ajtóval elzárt helyiségben négy pénznyerő automatán játszhattak a vendégek. A szerencsejátékot is itt is ismeretlen személy szervezte, szintén mindenféle engedély nélkül.

Az ügyvezető Gasparich utcai lakásán tartott rendőri intézkedéskor 9 lövetű forgópisztoly került elő. Az ügyben másodrendű vádlott, 1964-ben született zalaegerszegi férfi Landorhegyi úti lakásában pedig kispuskát és hozzávaló lőszereket foglaltak le a rendőrök. A két férfinak ezek tartásához nem volt engedélye.

Forrás: Police.hu

A főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a Zalaegerszegi Járási Ügyészség az engedély nélküli lőfegyvertartás, valamint tiltott szerencsejáték szervezése miatt emelt vádat a férfiak ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában