Lezárt akta

2023.01.26. 11:40

Tiltott szerencsejáték és fegyverek egy egerszegi kocsmában

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya két személlyel szemben folytatott büntetőeljárást.

Police.hu

Forrás: Police.hu

Még 2021-ben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság birtokába jutott információk szerint egy megyeszékhelyi kocsmában illegálisan üzemeltetnek játékgépeket.

A rendőrök nyomozást indítottak és a büntetőeljárás során beszerzett adatok alapján 2021. január 28-án kutatást tartottak több vendéglátóegységben, és a tulajdonosukhoz köthető több helyi ingatlanban is, mely során játékgépeket, készpénzt, merevlemezeket, valamint engedély nélkül tartott éles lőfegyvereket, és lőszereket is lefoglaltak. Az egyik presszóban a nyerőgépekre egy titkos csapóajtón keresztül megközelíthető rejtett helyiségben találtak rá az egyenruhások.

Forrás: Police.hu

A nyomozók a vendéglátóegységek tulajdonosát, egy 50 éves helyi férfit tiltott szerencsejáték szervezése bűntett, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntett, az üzemeltetésben számára segítséget nyújtó 58 éves szintén helyi férfit pedig lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában