Frissen Zalából

2023.02.20. 15:58

Lövöldözőt hatástalanítottak a rendőrök Egerszegen

Lövöldözőt hatástalanítottak a rendőrök a Kertvárosban hétfőn késő délelőtt.

Arany Gábor

A rendőrség mellett a mentő is a helyszínre érkezett

Forrás: Galbavy Zoltán

Információink szerint a Köztársaság útja 71.  számú házból egy férfi gázriasztó fegyverrel adott le több lövést. Egy környékbeli lakó arról számolt be érdeklődésünkre, hogy a hangokat meghallva azt hitte, petárdát dobál ki valaki. Úgy tűnt számára, hogy a gyalogosokat akart a ijesztegetni a tettes. Aztán megérkeztek a rendőrök,  mentő is jött és a lövöldözőt elvittek.  A rendőrség az esetről azt közölte, hogy fél tizenkettőkor kapták a bejelentést a lövöldözésről. A kiérkező járőrök megállapították, hogy a bejelentés valós, ezért a feltételezhetően fegyverrel rendelkező elkövető biztonságos elfogása érdekében a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérték. A lövöldöző a rendőri felszólításra önként nyitott ajtót. A lakás átvizsgálásakor kettő darab gázriasztó fegyvernek látszó tárgyat találtak, amit lefoglaltak. A férfit a rendőrök a zalaegerszegi kórház pszichiátriai osztályára szállították. A történtek miatt senki nem sérült meg.

Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárást.

A környékbeliek úgy tudják, hogy a tettes azonos azzal a 45 éves férfival, aki február 14-én hajnalban a lakása ablakából több fa fényképkeretet és elégetett papírhulladékot dobált ki, amik a ház előtt parkoló egyik személyautót megrongálták. Ráadásul máskor is előfordult, hogy mindenféle holmikat dobált ki az épületből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában