Lezárt ügy

2023.02.24. 08:31

Kábítószer hatása alatt ült a volán mögé, és árokba hajtott a zalaegerszegi férfi, vádemelést javasol a rendőrség

A zalaegerszegi nyomozók befejezték egy helyi férfi ellen indított büntetőeljárás vizsgálatát.

police.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség nyomozást rendelt el egy 36 éves sofőr ellen, aki 2022. június 13-án 20 óra 35 perckor Gellénháza felé közlekedett a 7401-es számú mellékúton egy személyautóval. A férfi egy egyenes útszakaszon előbb letért a jobb oldali útpadkára, majd az árokba hajtott és könnyű sérüléseket szenvedett. Mivel a gépkocsi vezetőjével szemben felmerült, hogy kábítószert fogyasztott, ezért a rendőrök elfogták, és előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív eredményt mutatott.

Forrás: police.hu

A nyomozók másnap kutatást tartottak a férfi tartózkodási helyén, ahol kábítószergyanús fehér port, valamint zöld növényi törmeléket találtak és foglaltak le, ezért ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Forrás: police.hu

A nyomozásba bevont toxikológus szakértő szakvéleménye szerint a fiatalembernél talált anyag amfetamin és kannabisz volt, ami kábítószernek minősül. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 36 éves férfi bódult állapotban vezette autóját a baleset időpontjában, ezért őt a rendőrök járművezetés bódult állapotban vétség miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

Forrás: police.hu

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek – közölte a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában