82 éves férfi szenvedett balesetet

2023.01.04. 10:06

Maradandó fogyatékosságot okozott a figyelmetlen sofőr

Figyelmetlenül közlekedő gépjárművezetők okoztak balesetet; két ilyen ügyben született nemrég vádirat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

Az egyik karambol 2021. június 14-én délelőtt háromnegyed 11 körül a zalaegerszegi Teskándi úton történt, ahol a benzinkútról kanyarodott ki Peugeot személyautójával egy 26 éves kaposvári nő. A kijáratnál az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblánál ugyan megállt, körültekintett, de figyelmetlensége miatt nem észlelte a Teskánd felől érkező, szabályosan közlekedő Ford személygépkocsit, és alacsony sebességgel balra kikanyarodott az útra. Bár a fordos fékezett, a két autó összeütközött. A balesetben mindkét gépjárművezető súlyosan megsérült, ráadásul a Fordot vezető 82 éves zalaegerszegi férfi egészsége a törések négy hónapra tehető gyógyulása után sem állt helyre.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a kaposvári nő ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

A másik baleset a 76-os főút kisbucsai vastúi átjárójában történt 2022. október 27-én délután két óra tájt. Nyerges vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvényt vezetve egy 56 éves budapesti férfi Nagykapornak felől Zalaegerszeg irányába tartott. A fénysorompóval és csapórúddal is ellátott vasúti átjáróhoz közeledve figyelmetlensége miatt későn észlelte a tilos fényjelzést, emiatt keresztezte a vágányokat, és ekkor a járműszerelvény jobb oldalának ütközött a lecsukódó félsorompó, ami ettől letört. 

Az egerszegi járási ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a budapesti férfi ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában