Drága autó, olcsó benzin?

2023.01.31. 14:50

Hamis rendszámmal akart olcsóbban tankolni egy szlovák férfi Nagykanizsán

A bíróság próbára bocsátotta azt a szlovák férfit, aki magyar rendszámtábla utánzatát használva akart olcsóbban tankolni.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

Az 1993-ban született szlovák férfi 2022. július 8-án 22.30 óra körül Nagykanizsán keresztül utazott személygépkocsival horvátországi nyaralásból haza, Szlovákiába. Nagykanizsára érve tankolni akart, azonban nem állt szándékában megfizetni a külföldiekre vonatkozó magasabb benzinárat. A gépkocsijával a Garay utcai Lukoil benzinkút közelében megállt, az autójáról a szlovák rendszámtáblákat leszerelte. Helyükbe a műanyagból készült NFK-499 forgalmi rendszámtábla-utánzatokat szerelte fel, ezeket még elindulása előtt Szlovákiában vásárolta egy ismeretlen személytől. Ezután a Lukoil benzinkútra hajtott a Mercedes GLE típusú személygépkocsijával, ahol tankolni akart. A kútkezelőtől érdeklődött a kiadható üzemanyag mennyiségéről, majd megijedt, és tankolás nélkül elhagyta a helyszínt. Az eredeti rendszámtáblákat kicsit odébb visszaszerelte, míg az utánzatokat a gépkocsijának utasterébe tette. Az esetről a benzinkút kezelője bejelentést tett a rendőrségre, ezért járőrt küldtek a vádlott keresésére. Eközben a férfi az OMV kúton tankolt, utána a nagykanizsai Garay utcán a rendőrjárőr igazoltatta. A rendőrök a rendszámtábla-utánzatokat megtalálták, lefoglalták tőle. Az eredeti NFK-499 forgalmi rendszámtáblákat egy akasztói magyar állampolgár 2011. évjáratú Mercedes 221. típusú gépkocsijára állította ki a közlekedési hatóság. 
Az egerszegi törvényszék közlése szerint a férfit egyedi azonosító jellel visszaélés miatt a Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével 2 év próbára bocsátotta és a lefoglalt 2 rendszámtábla-utánzatot elkobozta. A büntetővégzés jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában