Baleset

2022.10.25. 11:30

Elütötte a kerékpárt toló nőt Zalában, aki sérüléseibe két héttel később belehalt

Figyelmetlensége miatt fékezés nélkül ütötte el a kerékpárt toló gyalogost, az autós ellen vádat emeltek. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint.

Arany Gábor

Képünk illusztráció / pixabay

2021. október 5-én délután öt óra tájt egy 47 éves keszthelyi férfi személygépkocsival 43-47 km/h sebességgel Keszthelyen a Georgikon úton a Bercsényi út felől Alsópáhok irányába tartott, amikor a baleset bekövetkezett. A nap sofőr szemébe sütött, ez zavarólag hatott, azonban nem vakította el, és lehajtott napellenzővel a zavaró fény is kiküszöbölhető volt. A Georgikon és a Pipacs utca kereszteződésénél lévő kerékpárút találkozásához közeledve az autós nem észlelte a Georgikon útra neki jobbról lelépő, és keresztben átkelni szándékozó, kerékpárját maga mellett tolva gyalog  szabályosan közlekedő nőt, emiatt járművével fékezés nélkül elütötte. A gyalogos útra lépésekor a jármű még 43-47 méterre volt, így lassító fékezéssel elkerülhető lett volna a baleset. 

A kerékpárt toló nő a balesetkor elszenvedett sérüléseibe október 20-án belehalt.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az autó vezetője ellen.

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában