Konfliktus

2022.09.08. 12:17

Esernyőjével okozott kárt a parkoló autóban egy idős férfi Zalakaroson

Esernyőjével gépkocsi motorháztetejére ütve okozott 30 ezer forint kárt az az idős, mozgássérült férfi, aki ellen viselkedése miatt nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

A büntetőeljárásba torkollott konfliktus 2020. szeptember 25-én délelőtt fél tízkor, esős időben történt Zalakaroson, a fürdő előtti parkolónál. Itt kívánt megállni Ford személyautójával egy budapesti férfi, aki feleségét, valamint hat- és nyolcéves gyermekét szállította. Ide érkezett egy 1952-ben született győri férfi,  a felesége által vezetett gépkocsi utasaként. Az asszony a megállást tiltó tábla dacára leállt, hogy mindkét csípőjében protézissel élő, nehezen mozgó férje a járműből kiszálljon, és csomagjait kivegye. Ekkor kezdett feléjük tolatni a budapesti férfi, ám manőverét az idős úr túl közelinek és veszélyesnek ítélte, ezért megütögette a Fordot és kiabált a sofőrnek, hogy álljon meg, különben elüti őt, vagy nekimegy az autójuknak. Emiatt a fordos rászólt, hogy ne ütögesse az autóját, ezen pedig szóváltás alakult ki közöttük, amitől a gyermekek megijedtek, ezért a fordos a távozás mellett döntött. Elhajtani azonban nem tudott, mert az idős férfi nem akarta engedni, eléje állt, mondván, rendőri intézkedést kért a konfliktus miatt, majd amikor a lassan haladó Ford a közelébe ért, többször a motorháztetőre csapott az esernyőjével, ettől a lemez behorpadt, megkarcolódott, 30 ezer forint kár keletkezett, a gyerekek pedig sírni kezdtek félelmükben.

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba a vádiratot idézve közölte, a cselekmény forgalmas időben és helyen, közvetlenül a fürdő bejáratánál történt, így alkalmas volt arra, hogy azon mások megbotránkozzanak, vagy attól megijedjenek. Az autóban keletkezett kár sem térült meg. Az idős férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában