Bűnügy

2022.08.17. 07:00

Nem fizetett jogdíjat a zene után, vádemelés lett a vége

Nem fizetett jogdíjat a szórakozóhelyen szolgáltatott zene után a vendéglős, több százezer forint kárt okozott.

Arany Gábor

Illusztráció/Shutterstock

A minap vádemelésig jutott történetről a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba adott ki tájékoztatást. E szerint az 1986-ban született szombathelyi nő 2013 augusztusától 2020 május végéig egyéni vállalkozóként megszakítás nélkül üzemeltette a novai Belvárosi klub nevű vendéglátóegységet. Ez idő alatt televíziót, rádiót, számítógépet és zenegépet is működtetett, és ezzel nyilvános zeneszolgáltatást biztosított a vendéglátóhelyen. Az üzemeltetés időszakában 2016. április 1-től 2020. március 16-ig a nyilvános zenefelhasználással kapcsolatban az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesülettel szemben fennálló, negyedévente esedékes szerzői jogdíj fizetési kötelezettségének többszöri felszólítás ellenére egyetlen alkalommal sem tett eleget, és az szándékában sem állt. Ezzel megszegte a szerzői jogról szóló törvényben foglaltakat, amivel az Artisjusnak összesen 606 ezer forint vagyoni hátrányt okozott, és ez az eljárás során nem térült meg. 

A Lenti Járási Ügyészség szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok nagyobb vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntette miatt emelt vádat a vendéglős ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában