Elkerülhető lett volna a baleset

2022.06.12. 10:53

Nem adott elsőbbséget, összeütköztek Keszthely felé

A keszthelyi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Zaol

Forrás: Illusztráció / Pexels

Egy 80 éves zalaapáti lakosú férfi közlekedett személyautóval 2021. november 9-én délelőtt Zalaapáti irányából Keszthely felé a 75-ös számú főúton. A 760-as számú főút kereszteződéséhez érve az "Elsőbbségadás kötelező" jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki szintén balról érkező személygépkocsinak, és összeütköztek.

A baleset következtében a 80 éves férfi által vezetett gépkocsi megpördült; a járművezető kirepült az autóból és a kereszteződéssel szemben lévő árokba zuhant, súlyos sérülést szenvedett. A másik gépjárműben az anyósülésén utazó 52 éves zalaegerszegi nő súlyos, a hátsó ülésen helyet foglaló 75 éves nemesapáti lakosú nő könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök a férfit közúti baleset okozása vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek - írja a police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában