Lezárt nyomozás

2022.04.04. 09:13

Ittasan szenvedett balesetet a bocföldei férfi, a zalaegerszegi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. október 25-én 1 órakor, hogy Rádiháza és Tófej között egy autó van az árokban, és annak eleje össze van törve.

police.hu

A rendőrök megállapították, hogy egy 37 éves bocföldei férfi közlekedett egy személygépkocsival a 7542-as számú úton, Gutorfölde irányából Tófej felé, amikor a 8-as kilométerszelvénynél letért az úttestről és egy fának ütközött neki. A balesetben a jobb első ülésen utazó 29 éves tófeji férfi megsérült.

 

Az egyenruhások a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért további mintavétel céljából előállították, vezetői engedélyét elvették. A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján az 37 éves férfi szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol koncentráció volt.

 

A rendőrök a sofőrt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek – olvasható a police.hu honlapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában