Vádat emeltek

2022.01.14. 12:00

Fát loptak a zalai férfiak

Fát loptak nagyobb tételben, két férfi ellen emeltek vádat minap.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett első történet vádlottá lett főszereplője egy 20 éves beleznai férfi 2021. nyár elején a Belezna Asszonyvári-hegyen lévő erdő kitermeléséről egyezett meg a tulajdonossal. Ezt követően szeptemberben a megállapodás szerinti területről összesen 30 köbméter fát vegyesen kitermelt, majd 12 köbméter akácot és 13 köbméter égerfát a megbízója tudta és beleegyezése nélkül  elszállíttatott, és ismeretlennek eladott, mint a sajátját. Ezzel 450 ezer forint kárt okozott az erdő tulajdonosának.
 

 

A másik esetben a tolvaj nem is egyezkedett a tulajdonossal, ez esetben a területet kezelő Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal. A 22 éves letenyei férfi 2019 novemberében a Béci-pataknak a Letenye, Béc utca 76. és 78. számú lakóházak közötti vízparti területén kivágott 25 darab akácfát és 3  fűzfát, majd feldarabolta. Az ily módon megszerzett 270 ezer forint értékű, 11,7 köbméternyi fából  2 - 2 köbmétert petriventei és nagykanizsai vevőknek adott el tűzifának, 2 köbméternyit meg letenyei ház udvarára szállíttatott.
 

 

A két férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!