Egy héten át

2021.03.11. 07:00

A Roadpol szervezte a Seatbelt akciót – Ennyiszer találtak szabálytalanságot

A passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére szerveztek egyhetes akciót a kontinensen, és ehhez csatlakozott a magyar rendőrség is.

Arany Gábor

Kéttucatnyi alkalommal találtak szabálytalanságot

Fotó: a szerző

A megyeszékhelyi rendőrkapitányság illetékességi területén is tartottak a héten már több alkalommal koncentrált ellen­őrzést, és kitüntető figyelemre számíthatnak a közlekedők vasárnapig.

Kéttucatnyi alkalommal találtak szabálytalanságot
Fotó: a szerző

– Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a Roadpol által meghirdetett Seatbelt elnevezésű akcióban elsősorban a biztonsági öv, a gyermekek védelmét szolgáló biztonsági rendszerek megfelelő használatát ellenőrizzük – mondta Soós Szabolcs rendőr alezredes, akivel kedden délután a Kaszaházi úton találkoztunk, ott tartottak akciót a kollégái. – Ezek mellett természetesen figyelünk a többi előírás betartására is, és szinte mindig előkerül az alkoholteszter is – tette hozzá a városi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. – Bár a statisztika szerint a személyi sérüléssel járó balesetek okozói között csökkent az ittas vezetők száma, azonban mégis naponta szűrünk ki a forgalomból olyanokat, akik alkohol fogyasztása után ültek volán mögé. Ez sajnos nem ritka a nők körében sem – emelte ki.

Az osztályvezető arról is beszámolt, hogy a pandémiás helyzetre tekintettel az okmányok lejárata ugyan meghosszabbodott, de ha például az ellenőrzéskor látottak indokolják, akkor soron kívüli műszaki vizsgára berendelik az elhanyagolt állapotú járművet.

Mint elárulta, a fokozott ellenőrzéskor a forgalmat kamerával figyelik, a látottakat rögzítik, és ez alapján intézkednek a járművezetőkkel szemben, így elkerülve a vitákat. Nos, volt teendőjük, mert rövid idő alatt kéttucatnyi esetben fordult elő, hogy az autós nem használta a biztonsági övet, vagy épp kézben tartott készülékkel telefonált vezetés közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában