együttműködéssel kapták el őket

2021.02.06. 09:12

Házilag átalakított éles lőfegyvert is találtak két zalai orvvadásznál

A nagykanizsai rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki három férfit.

police.hu

Fotó: police.hu

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság orvvadászat miatt indított nyomozást egy mezőőr bejelentése alapján, aki egy vadkamerán észlelte a bűncselekményt. Az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható 54 éves zalakomári férfit, és 28 éves fiát 2021. február 4-én hajnalban fogták el a rendőrök Zalakomárnál egy erdős területen. A két gyanúsítottnál házilag átalakított éles lőfegyvert, lőszereket és éjjellátó készüléket találtak.

Fotó: police.hu

A nyomozók a feltételezett elkövetők lakóhelyén kutatást is tartottak, mely során fagyasztott- és frissen feldolgozott vadhúsokat találtak, melyeket az eljárás során felkutatott lőfegyverekkel együtt lefoglaltak. A nyomozók az 54 éves férfit – őrizetbe vétele mellett – orvvadászat bűntett, valamint lőfegyverrel, vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt-, míg 28 éves fiát orvvadászat megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Korábban, 2021. január 28-án szintén egy mezőőr tett bejelentést a rendőrségre, hogy Liszónál ismeretlen személy dróthurkokat helyezett ki, vadászat céljából. A nagykanizsai rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, majd az elkövetés másnapján orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki egy 64 éves liszói férfit.

Mindkét esetben a rendőrök, a területileg illetékes vadásztársaságok vadászai, az erdészeti szakszemélyzet munkatársai és a mezőőrök eredményes és sikeres együttműködésének köszönhetően sikerült a bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható személyeket elfogni – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában