bűnmegelőzés

2020.12.06. 14:05

Bronzvasárnap: vásárolni indul az ünnepi forgatagban? Vigyázzon értékeire és vegyen maszkot a tömegben!

Egyre nagyobb a tömeg a bevásárló- és üzletközpontok, piacok, valamint a pályaudvarok környékén.

police.hu

Fotó: MW/Archív

Advent időszakában az ünnepek közeledtével ismét benépesülnek a belvárosok utcái, nagyobb tömegre lehet számítani a különböző bevásárló- és üzletközpontok, piacok, valamint a pályaudvarok környékén. Sajnálatos módon azonban az ünnepi forgatag kiváló lehetőséget kínál a bűnözőknek is. A rendőrség nemrég közleményt adott ki a témában, tanácsaikat érdemes megfogadni!

6 tanács a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságtól:

  • Járműveik utasterében, vagy más látható helyen ne hagyjanak semmilyen értéktárgyat!
  • Csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van!
  • Értéktárgyaikat, irataikat ne tegyék a kosár, vagy táska tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezzék el, melyet szorosan, testközelben tartsanak!
  • Vásárlás közben, az áru válogatásakor se tegyék le táskáikat, illetve pénztárcájukat a pultra, ne hagyják a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban!
  • Minden vásárlásnál kérjenek számlát! Ha az eladó nem számlaképes, előfordulhat, hogy a termék bűncselekményből származik. Ne feledjék, számla nélkül nem tudják érvényesíteni fogyasztóvédelmi igényeiket, jogaikat!
  • Tömegközlekedési eszközön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézitáskáikat szorítsák a testükhöz!
  • Az ünnepek nyugalmáért megyénk rendőrsége is igyekszik mindent megtenni. Fokozott közterületi jelenléttel, a nagyobb tömegeket vonzó helyszínek folyamatos és visszatérő ellenőrzésével, szükség szerint tájékoztatással igyekszik biztosítani, hogy az ünnepek valóban a meghittségről szóljanak, és semmilyen jogsértés ne árnyékolja be azokat.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában