Vádat emeltek

2020.12.04. 09:48

Autószerelős mese: vállalta a keszthelyi férfi autójának javítását, de nem csinált semmit

Közel 700 ezer forint kárt okozott az a csaló, aki gépkocsi javítását vállalta el, ám a tetemes pénz átvételét követően semmit nem csinált.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint egy keszthelyi férfi 2018 augusztusában vásárolta meg Lexus RX300 típusú személygépkocsiját, ami hamarosan meghibásodott. Javítására azonban huzamosabb ideig sem talált autószerelőt, mert senki nem vállalta el a munkát, ezért az interneten meghirdette eladásra. Erre jelentkezett az 42 éves dombóvári férfi, aki közölte, hogy nem akarja megvásárolni a gépkocsit, de meg tudja javítani. Megállapodásunknak megfelelően 2019. november 29-én el is jött a Cserszegtomajon tárolt gépkocsiért azzal, hogy elszállítja és megjavítja. Ennek határidejét 2020. január 31-ére vállalta, amiről szerződést is kötöttek, amelynek aláírásakor 570 ezer forintot kért el a dombóvári férfi az anyagra és a szállítás költségére. A megbeszélt határidőre a gépkocsi nem készült el, ekkor arra hivatkozott a dombóvári férfi, hogy a szükséges alkatrészek nem érkeztek meg. Nem sokkal később, február 10-én pedig további 116 ezer forintot kért el a keszthelyi tulajdonostól a gépjármű műszaki vizsgájának költségeire. Ezt a pénzt is megkapta, ezután közölte a dombóvári férfi, hogy a gépkocsi elkészült, és március 3-án le is szállítja Keszthelyre. Ez azonban nem történt meg, bár a következő hetekben ezt többször is megígérte. Ennek hatására a tulajdonos visszakérte a 686 ezer forintját és az autóját, de egyiket sem kapta meg, hiába szólított fel erre három alkalommal is. Mint kiderült, az autót a dombóvári férfi nem javította meg, nem vizsgáztatta le, és ez már a gépkocsi átvételekor sem volt szándékában, ezzel 686 ezer forint kárt okozott az autó tulajdonosának.

A 331 ezer forint forgalmi értékű Lexust később a rendőrség Budapesten találta meg és foglalta le, majd kiadta tulajdonosának.

A dombóvári férfi ellen a keszthelyi járási ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában