A lovashintót nekihúzták egy parkoló autó hátuljának

2020.10.04. 09:13

Megbokrosodott lovak okoztak balesetet Keszthelyen

Az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei Zala megyéből.

police.hu

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Keszthelyen, a Bercsényi utca és Rózsa utca kereszteződésénél 2020. október 3-án 14 óra körül egy lovashintó elé bekötött lovak megbokrosodtak, majd vágtázni kezdtek Balatonszentgyörgy irányába. A fogaton ült az állatok hajtója, aki igyekezett megállítani és irányítani az állatokat, de azok a vágta során a lovashintót nekihúzták egy, a Béri Balogh Ádám utcában az út szélén parkoló személyautó bal hátuljának.

Az ütközés után közel másfél kilométerrel sikerült a hajtónak a lovashintót a Festetics úton bevezetni egy füves területre, majd egy kukoricaföldre, ahol megálltak. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A szolgálatban lévő állomány három személyt fogott el, közülük kettőt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egyet az ellene kiadott körözés alapján. A zalai járőrök nyolc főt állítottak elő, közülük hármat bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés egy esetben történt – olvasható a police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik