Két zalacsányi férfi ellen javasolnak vádemelést

2020.08.01. 15:09

Nem volt kedvük gyalogolni, ezért szó nélkül elvitték ismerősük autóját, majd balesetet szenvedtek

A keszthelyi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, vádemelést javasolnak egy 35 éves és egy 37 éves zalacsányi férfival szemben.

police.hu

Fotó: police.hu

Két férfi 2019. október 11-én a késő esti órákban egy ismerősüknél tartózkodott Zalacsányban. Távozásukkor a házigazda nem kísérte ki őket, ekkor annak az udvaron lévő, nyitott állapotban lévő Renault típusú személygépkocsijába beültek, és megbeszélték, hogy gyaloglás helyett autóval mennek el Zalaszentgrótra. Az autót a 35 éves férfi vezette, bár vezetői engedéllyel nem rendelkezett és alkoholt is fogyasztott. Zalaszentgrót térségében haladtak, amikor árokba hajtottak és felborultak. A balesetet követő rendőri intézkedés során a sofőrt további mintavételre előállították, mert pozitív értéket jelzett nála az alkoholteszter.

A két férfi ügyében a Keszthelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a nyomozás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket elvégezték. Az ügy iratait a két férfi vonatkozásában jármű önkényes elvétele bűncselekmény elkövetése miatt-, a sofőr esetében pedig járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt is az illetékes ügyészségre megküldték. Az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is indult – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában