Vádat emeltek

2020.05.05. 12:00

Negyedórán át sem tartott a nagykanizsai rabló öröme

Negyedóráig sem örülhetett a zsákmánynak az a fiatal rabló, aki tettéért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A minap vádemelésig jutott történetről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. Eszerint a 19 éves nagykanizsai férfi el akart költözni szüleitől, mert megromlott velük a kapcsolata, ám az önálló lakásra, albérletre nem volt pénze. Ezért elhatározta, hogy ékszerüzletet rabol ki, a zsákmányt eladja, így jut pénzhez. Tervének végrehajtására 2020. február 28-án fél tíz körül 9 centi pengéjű bicskát vett magához otthon, majd taxival Nagykanizsa belvárosába vitette magát. Itt egy ékszerüzlethez ment, szája elé húzta a sálját, és kapucnival a fején 10 óra 3 perckor bement az ékszerüzletbe, ahol csak az eladó tartózkodott.zaol.hu

A férfi az ékszerüzletbe lépve elővette a kinyitott bicskáját, és azzal fenyegetve felszólította az eladónőt, hogy adjon neki pénzt vagy ékszert. A nő megrémült a kés látványától, és közölte, hogy nincs pénz az üzletben. A rabló ekkor az ékszereket követelte, mire az eladó igyekezett a támadót szóval tartani, és néhány láncot, gyűrűt a pultra tett, miközben megnyomta a riasztó gombját.

A biztonsági szolgálat azon­ban nem ért ki a helyszínre, ezért a megrémült eladó további ékszereket rakott ki a pultra, és kérte, hogy az árcímkéket levághassa róluk, különben nem tud elszámolni velük. A rabló ezt megengedte, majd magához vette a több darab, közel 530 ezer forint értékű ékszert, és távozott. Az eladónő ekkor telefonon értesítette az üzlet tulajdonosát és a rendőrséget. A rablót negyed tizenegykor az üzlettől 250 méterre lévő Kálvin téren, a református templom előtt fogták el a rendőrök, ahol taxira várt. A hiánytalanul megkerült ékszereket a rendőrség visszaadta a tulajdonosnak, így az okozott kár megtérült.

A kanizsai járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a fiatal férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában