külföldre szerveztek lányokat

2020.02.19. 08:44

Videón a rajtaütés: Így számolták fel Nagykanizsán a prostituáltakat futtató bandát

Svájcban és Németországban futtatott prostituáltakat egy magyar bűnszervezet. A banda három tagját hétfőn Nagykanizsán elfogták – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon szerda reggel.

MTI, police.hu

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt nyomoz H. Imre és társai ellen.

Fotó: police.hu

A férfi által 2016 óta irányított bűnözői csoport tagjai Németországba és Svájcba vittek ki lányokat, akiket tisztességes munkával hitegettek. A nők tudta nélkül korábban egymás között adták-vették őket, majd megszervezték utazásukat Nürnbergbe, illetve Bernbe.

Külföldön bordélyházakban dolgoztatták a lányokat. Ha panasz érkezett egy prostituáltra, a szervezet vezetője megverte. Ha a bordélyház internetes oldalára érkezett negatív hozzászólás, akkor az összes nőt bántalmazta.

A magyar nyomozók azonosították a bűnszervezet vezetőjét és további három tagját. Német és svájci rendőrökkel együttműködve megállapították, hogy a bandában ki voltak osztva a feladatok: volt, aki az utaztatásért felelt, más a prostituáltak felügyeletét látta el.

A rendőrök hétfő hajnalra összehangolt bűnügyi akciót szerveztek Nagykanizsára. Elfogták a banda vezetőjét, az 50 éves H. Imrét, valamint a csoport két tagját, a 33 éves A. Józsefet és a 28 éves O. Líviát. Házkutatásokat is tartottak, és mobiltelefonokat, informatikai eszközöket, feljegyzéseket, nagy mennyiségű készpénzt és ékszert, valamint egy drága autót foglaltak le, és zár alá vettek három ingatlant.

Fotó: police.hu

Az elfogott három embert gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték letartóztatásukat. A negyedik bandatag szökésben van, őt még keresik – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában