Hamis volt a végrendelet

2019.12.17. 07:00

A 70 éves férfi felesége helyett írta alá a papírt

Hamis végrendelet miatt jelentette fel apját a fiú, az ügyben nemrég született vádirat.

ZH

A történteket dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. Eszerint 2017. november 29-én halt meg egy 70 éves zalaegerszegi férfi felesége, aki után férje és fia örökölt. Az asszony egy zalaegerszegi lakás felét birtokolta. A közjegyzőnél 2018. március 14-én megtartott hagyatéki tárgyalás előtt az özvegy kézzel írt végrendeletet nyújtott be, amely szerint a feleség a tulajdonában lévő ingatlanrészt a férjére hagyta. Ezt a fiú nem fogadta el érvényesnek, ezért a közjegyző hagyatékátadó végzéssel ideiglenes hatállyal adta át végrendeleti öröklés címén az ingatlan 1/2 részét az özvegynek. Az ideiglenes hatályú átadás július 13-án teljes hatályúvá vált.

A végzést jogerőre emelkedés után 30 napon belül a fiú nem támadta meg, mivel közben apja két részletben megfizette neki az ingatlan 1/2 részének hagyatéki leltár szerinti értékét. Ám a fiú idén január 11-én feljelentette apját, sérelmezve, hogy ő készítette és írta alá a végrendeletet édesanyja helyett. Az eljárásban bebizonyosodott, hogy az apa által 2018. január 24-én benyújtott végrendelet hamis, azt nem az örökhagyó készítette, a kéz­írás, az aláírás a férjtől származik. A történtek nyomán az egerszegi járási ügyészség polgári ügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt emelt vádat az idős férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában