Ebben az évben közösen 3505 szolgálati órát teljesítettek

2019.09.13. 14:00

Gépkocsikkal segítik a polgárőrök munkáját Zalaegerszegen

Gépjárművekkel gyarapodtak a zalai polgárőr-egyesületek, az autókat csütörtökön vették át a megyei rendőr-­főkapitányságon. 

Arany Gábor

Nyolc gépkocsit vehettek át a polgárőrök

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

Prok József ezredes, a megyei főkapitány rendészeti helyettese az átadáskor elmondta, a rendőr-főkapitányság 127 polgárőrszervezettel kötött együttműködési megállapo­dást. A közös szolgálatellá­tásban idén Zalában 1710 rendőr 2537 polgárőrrel közösen 3505 szolgálati órát teljesített közterületen. Ennek is köszönhető, hogy a közterületen elkövetett, ismertté vált bűncselekmények száma tavaly 905-re csökkent. A tulajdon elleni szabálysértések közé tartozó lopások terén is jelentős csökkenés történt.

Nyolc gépkocsit vehettek át a polgárőrök
Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Ebből az idei évben augusztus végéig mindössze 306-ot regisztráltak a megyében. A kedvező változások a rendőrség fellépése mellett a polgárőrök kitartó munkájának köszönhetők. Ebben kíván segítségükre lenni a rendőrség azzal, hogy nyolc szolgálatból kivont személygépkocsit adnak át üzemeltetésre nyolc polgárőr-egyesületnek. Ezek rendszeresen karbantartott, kiváló állapotú autók, és még sok évig képesek lesznek segíteni a közbiztonságért dolgozó polgárőröket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában