Áldozatok nélküli nap

2019.09.27. 07:00

A közlekedésbiztonsági akció a gyalogosokra fókuszált Zalában

A zebrán átrobogó biciklis miatt csikorgó gumikkal fékező gépkocsi vagy a gyalogosok láttán megálló autók mellett a zebrán lassítás nélkül átsuhanó autó idegborzoló látvány. És mindez pár perc alatt történt a Kosztolányi és Berzsenyi utcai kereszteződésben.

Arany Gábor

Szabó István törzszászlós a Kovács Károly tér egyik gyalogátkelőjének forgalmáról készít felvételt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

Pedig pár lépésre ott álltak a rendőrök, akik mindezt kamerával rögzítették, és odébb a szabálytalankodókkal szemben intézkedtek is.

Szabó István törzszászlós a Kovács Károly tér egyik gyalogátkelőjének forgalmáról készít felvételt
Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Csütörtökön megyénk városaiban tucatnyi frekventált ponton bukkantak fel rendőrök, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) 2016-ban indított EDWARD (European Day Without A Road Death) programja keretében. A rövidítést kiadó angol szavak jelentése: európai nap közúti halál nélkül, mert az a cél, hogy ebben a 24 órában senki se veszítse életét a kontinens útjain.

Pedig naponta átlagosan 70 ember hal meg az európai utakon és mintegy 370-en szenvednek súlyos sérüléseket közlekedési balesetekben. Idén szeptember 26. volt az EDWARD napja, amikor főként a gyalogosokra, a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire figyeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában