az ügy tárgyalását elnapolták

2019.05.07. 07:00

Megfojtotta, majd egy pincében elásta rezi unokahúgát egy férfi

Megfojtotta a bátyja 17 éves lányát, akiről azt állította, húgaként szerette és nőként sohasem tekintett rá.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

B. J. többféleképpen idézte fel az eseményeket, ezért dr. Gergye Tamás a tárgyalás megtartása mellett döntött. Hétfőn B. J. arról beszélt, hogy unokahúga 2007. május 16-án reggel meglátogatta, pénzt kért tőle, de nem adott neki, ezért távozott, ám este visszatért és több tízezer forintot kért, mondván, nem akar hazamenni többé.

A férfi győzködte a lányt, ne tegye tönkre az életét, ő azonban becsmérelte a férfit, szemére vetette, hogy börtönviselt. (A Reziben élő B. J.-t 1994 szeptemberében több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint személyi szabadság megsértése miatt 10 év fegyházra ítélték, amiből 2001. január végén feltételesen szabadult.) A kamasz öngyilkossággal is fenyegetőzött, a nadrágjából kihúzta a zsinórt és a nyakához tette. B. J. vallomása szerint ekkor ő elveszítette a fejét és a zsinórt meghúzta. „Aztán mintha megütött volna” – vallotta, majd már csak azt látta, hogy a lány nem mozdul. „Nem tudom visszaidézni, miként történt” – mondta. Ezután a holttestet a pincében elásta, de előtte levetkőztette, amire nem tudott magyarázatot adni, ám a korábbi vallomásaival ellentétben most határozottan kijelentette, nem volt szexuális kapcsolata az unokahúgával. Úgy fogalmazott, testvéreként szerette, nőként sohasem tekintett rá.

A vádirat szerint azonban a férfi 2007 tavaszát megelőző hónapokban szexuális kapcsolatba került az unokahúgával, akinek az együttlétekért cigarettát és pénzt adott. Ehhez képest a férfi hétfőn arról beszélt, hogy jó útra akarta téríteni a lányt. Arra viszont nem adott magyarázatot, miért nem szólt a szülőknek, hogy nála van a lányuk, pedig tudta, a megelőző hétvégén a kamasz a barátaival bulizni ment engedély nélkül és a szülei vitték haza. A lányt eltűntként keresték évekig, az ügy aktáját tavaly újra megnyitották, tanúkat hallgattak meg, és ez alapján jutottak el a férfihoz, aki poligráfos vizsgálatot követően beismerte az emberölést.A tárgyalást tanúk, szakértők meghallgatását követően elnapolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában