56 kutyakölyköt próbált meg kicsempészni

2019.04.16. 07:00

Felfüggesztett börtön az olasz állatkínzónak

Tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést a kanizsai járásbíróság annak az olasz férfinak az ügyében, aki 56 kutyakölyköt próbált meg kicsempészni Magyarországról.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A 28 éves olasz férfi 2017 májusában kiskutyákat kezdett el felvásárolni hazánkban az országot járva bérelt kisbuszával, hogy az állatokat Olaszországban eladja. Összesen 56 – különböző korú és fajtájú – kölyökkutyát vett meg, közülük csak egynek az életkora érte el a 8 hetet, így anyaállat nélküli szállításra egyáltalán nem voltak alkalmasak.

A férfi a többórás utazásra a dobozokba zsúfolt állatoknak sem élelemről, sem vízről nem gondoskodott. Autóját 2017. május 15-én este állították meg a rendőrök Nagykanizsánál, és lefoglalták az állatokat. Közülük 21 eb elpusztult, az életben maradt 35 kutya tartós kezelésre szorult.

A járásbíróság pár nappal az ügy beérkezését követően tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést, állatkínzás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Ezért 10 hónap börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 1 év 6 hónapra felfüggesztette. A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni, közölte az egerszegi törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában