Vádat emeltek

2019.03.27. 07:00

„Az utcán talált” kannabiszmagokat a szentpéterúri férfi

„Az utcán talált” kannabiszmagokat az a szentpéterúri férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A zalaegerszegi rendőrök tavaly augusztus 1-jén egy szentpéterúri háznál intézkedtek, mivel olyan információjuk volt, hogy az ingatlan udvarán kábítószert termesztenek. A nyomozók 31 tő zöld növényt – az előzetes szakvélemény szerint marihuánát –, továbbá kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket találtak. A ház lakója ellen kábítószer-birtoklás bűntette miatt indult eljárás.

A 41 éves férfi vallomása szerint tavaly április közepén az utcán talált kannabiszmagokat.

Ezeket hazavitte, majd az az udvarában elültette. Egy hónappal később a kihajtott, növekedésnek induló, 31 tő kannabiszt az udvarán felállított, általa készített fóliasátorba ültette át és gondozta. A rendőrök a 40 centistől a 3 méternél is magasabbra nőtt marihuánatöveket augusztus elsején foglalták le a fóliasátorban.

Ugyanerre a sorsra jutott a tövekről leszedett és kiszárított, 22,16 gramm nettó tömegű növényi anyag, valamint a termesztéséhez használt kézipermetező, metszőolló, illetve 14 darab fakaró. A lefoglalt növényi anyagok kannabinoid vegyületeket, köztük delta-9-THC-t tartalmaztak, s ez kábítószernek minősül. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a zalaegerszegi járási ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat nemrég a férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában