A visszaeső ügyében hozott ítélet nem jogerős

2019.02.05. 09:00

Tíz év fegyházbüntetést kapott a zalaegerszegi férfi kábítószer-birtoklásért

Tíz év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélt az egerszegi törvényszék dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanácsa egy fiatal férfit.

Arany Gábor

A férfinél különösen jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le a rendőrök két éve.

A bíróság a korábban már hivatalos személy elleni erőszak és lopás miatt többször elítélt 28 éves, zalaegerszegi K. R.-t a vádiratban megállapított tények alapján marasztalta el hétfőn. Az ügyről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a város közelében, a Csácsi-hegyen, a Kápolnahegyi úton a fiatal férfi által is használt kétszintes ingatlanban a rendőrök 2017. február 15-én házkutatást tartottak, és zacskókba csomagolt zöld növényi törmeléket, valamint fehér kristályos anyagot foglaltak le.

A házban találtak még elektromos mérlegeket, valamint nejlonzacskóban zöld leveleket tartalmazó, összehajtogatott alufóliákat is. A férfi Göcseji úti lakásában pedig előkerült két digitális zsebmérleg, több mobiltelefon, valamint 445 ezer forint és 30 euró. A lefoglalt zöld növényi törmelék kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmazott, mégpedig a különösen jelentős mennyiség közel háromszorosát.

A lefoglalt kristályos anyag pedig új pszichoaktív anyagnak minősül, ennek hatóanyag- tartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát. A férfit mint többszörös visszaesőt különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer- birtoklás bűntettében, valamint csekély mennyiséget meghaladó pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntettében marasztalták el és ítélték 10 év fegyházra azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, valamint kötelezték közel négymillió forint bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában