Vádemelés

2018.12.27. 08:00

Hajléktalan társát késelte meg egy férfi Nagykanizsán

Hajléktalan társát késelte meg a fiatal férfi, mert nem kapott tőle pénzt alkoholra.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A korábban már többször büntetett, Nagykanizsán élő, 29 éves férfi ez év augusztus 9-én este tíz óra előtt nem sokkal egy nagykanizsai parkban rendszeresen éjszakázó, szintén hajléktalan férfihoz lépett, hogy tőle pénzt szerezzen, mert szeszes italt akart vásárolni. A megszólított éppen a padon feküdt és már aludni próbált, amikor a 29 éves férfi megkérdezte, hogy nem tudná- e 200 forinttal kisegíteni. Ő erre közölte, nincs pénze, mert még nem kapott nyugdíjat, így sajnos nem tud segíteni. A fiatalember ezen dühbe gurult és ököllel ütni kezdte sorstársa fejét.

Ezt követően a támadó elővette összecsukható, 9 centis pengéjű kését, és továbbra is pénzt követelve bökdösni kezdte áldozatát, akit a hátán mindkét lapockatájékon hat alkalommal és egy ízben a jobb felkarján is megszúrt. Ezután addig rángatta a szerencsétlen embert, míg megszerezte tőle a derekára rácsatolt övtáskáját. A holmit, pénzt keresve átkutatta, tartalmát kiszórta a földre. A táskában azonban nem volt készpénz, ezért a fiatalember a megkéselt áldozatának kabátját kutatta át, kiforgatta a zsebeit, míg végül az egyikben kettő Fecske szivarka dobozt talált, az egyik bontatlan volt, míg a másikban egyetlen szál cigaretta és 115 forint lapult. A támadó csak ezt követően hagyott fel áldozata bántalmazásával, majd a cigarettákat és pénzt magához véve távozott. A megtámadott nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, zúzódásos szúrva-metszett sebesüléseket szenvedett el. A padon fekvő sérült férfihoz másnap reggel egy járókelő hívta ki a rendőröket.

A támadót ezután rövid időn belül elfogták, jelenleg előzetes letartóztatásban van, és ellene felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a nagykanizsai járási ügyészség, közölte a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában