"Fű" a hegyen

2018.06.27. 08:00

Szüretelés előtt buktak le a zalai marihuána termesztők

Kábítószert termesztő férfiak ellen emeltek vádat nemrég. Az ültetvényt a Nagykapornakhoz közeli Város-hegyen alakították ki, de még szüretelés előtt lebuktak, az ügyben a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

Nagykapornak mellett ültették el a növényeket Fotó: rendőrség

A büntetett előéletű 32 éves nagykapornaki férfi és az azonos korú, korábban szintén elítélt egerszegi barátja tavaly májusban határozta el, hogy közösen kannabisz növényeket fognak termeszteni. Kiutaztak Bécsbe június elején és 68 darab 10 centis kannabisz-palántát és a növények fejlődéséhez szükséges tápoldatot vásároltak. A növényeket a Nagykapornak melletti Város-hegyen egy hétvégi ház területénél ültették el. A gondozást a nagykapornaki férfi az unokatestvérére bízta, aki pénzért látta el ezt a feladatot. Az egerszegi férfi július közepén további 28 darab kannabisz-palántát vásárolt Bécsben.

Nagykapornak mellett ültették el a növényeket Fotó: rendőrség

Ezeket is a nagykapornaki hegyen ültették el. A növények nevelése nem sokkal később a nagykapornaki férfira hárult, mert az unokatestvére Kaposvárra költözött. Az ültetvény augusztusban további 12 kis kendernövénnyel gyarapodott, ezeket a kapornaki férfi a nagyobb növényekről gyökereztette. Hiába igyekeztek elrejteni a két ültetvényt, mert augusztus 20-a után bejelentés érkezett a rendőrségre a kábítószer termesztéséről. Az augusztus 31-i akcióban a rendőrök a hegyi pincétől északra és délre a két marihuánaültetvényen öszszesen 108 darab, különböző fejlettségű növényt találtak 2 és 180 centiméter közötti nagyságban.

Az elsőként elültetett tövek már teljesen kifejlődtek, virágzás előtt álltak. Ezenkívül több, a kannabisz növény termesztéséhez használt eszköz is előkerült: nagy teljesítményű ventilátorok, melegítő lámpák, időzítők, szigetelőanyagok, hővédő sátor, tápoldatok. A zalaegerszegi férfi lakásán, valamint a személygépkocsijában a rendőrök a kannabisz termesztéséhez használatos további eszközöket, valamint növényi törmelékeket foglaltak le. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy a három férfi ellen kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában