Vádemelés

2018.05.08. 11:31

Fegyverrel fenyegette a tűzoltókat a zalaigricei férfi

Fegyvert fogott az égő háznál dolgozó tűzoltókra az a Zalaigricén élő középkorú férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A helyi Temető utcában lakatlan, mintegy száz négyzetméter alapterületű lakóépületben csaptak fel a lángok 2016. január elsején hajnalban négy óra tájt. A tetőszerkezet már teljes terjedelmében égett, amikor Pacsáról, Zalaegerszegről és Keszthelyről megérkeztek a hivatásos tűzoltók, akik a lángokat vízsugarakkal rövid idő alatt megfékezték.

Személyi sérülés nem történt, de furcsa közjáték zavarta meg az oltást. Megjelent az égő ház udvarán egy ötvenes éveiben járó férfi, aki forgópisztolyt vett elő és megcélozta vele az egyik tűzoltót, aki a szerkocsi mögött keresett fedezéket.

Ezután a férfi a szomszédos házba ment be és annak tetőtéri ablakából fegyverével lövést adott le az egyik tűzoltó jármű felé. Emiatt több tűzoltó is abbahagyta a munkát és fedezéket keresett magának. A kiérkező rendőrök a férfitől lefoglalták a forgópisztolyt, egy 9 mm kaliberű, Zoraki márkájú gáz- és riasztófegyvert.

A lakásban más, lövés leadására alkalmas eszközt is találtak, köztük rugós légpuskát is. A Norica Marvic egylövetű eszközről kiderült, hogy lőfegyvernek minősül, tartása engedélyhez kötött, amivel nem rendelkezett a férfi.

A történtek miatt a Zalaigricén élő férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak, valamint lőfegyverrel visszaélés miatt indult büntetőeljárás, amiben nemrég emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség. Információink szerint a férfi egészségi állapota miatt nem büntethető, kényszergyógykezelése indokolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában