Vádat emeltek

2018.04.04. 08:29

Impotencia elleni gyógyszerrel kereskedett illegálisan egy egerszegi férfi

Impotencia kezelésére használatos gyógyszerekkel kereskedett illegálisan az a férfi, aki ellen a napokban emelt vádat az egerszegi ügyészség.

Arany Gábor

Fotó: rendőrség

A rendőrök tavaly szeptember 21-én délután négy óra tájt a megyeszékhelyen a Babits utcában igazoltatták a 42 éves helybeli férfit, amikor ismerőseinek két doboz gyógyszert adott el. A tablettákról kiderült, hogy azok Magyarországon nem engedélyezett, forgalomba nem hozható készítmények.

Fotó: rendőrség
Fotó: rendőrség

A nyomozók a férfi gépkocsijában és lakásán további gyógyszereket foglaltak le. A nemrég vádiratban foglaltak szerint a büntetlen előéletű férfi budapesti üzletközpontban és az interneten keresztül szerezte be a különböző Kamagra nevű tablettákat. A gyógyszer egy részét dobozonként 6000 forintért már eladta, nagyobb mennyiséget pedig a rendőrök lefoglaltak nála. A tabletták szildenafil hatóanyagúak, ilyen tartalmú gyógyszereket azonban csak orvosi rendelvényre lehet forgalomba hozni; a gyógyszer egyébként felnőtt férfiak számára javallott merevedési zavar kezelésére. A tabletták egészségügyi terméknek minősülnek, ám Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek és legális gyógyszerellátásban nem szerezhetőek be.

A megyei főügyészség szerdán kiadott tájékoztatása szerint a férfival szemben egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában