Börtönbüntetést kapott

2018.02.21. 08:00

Megrúgta a kórházi nővért Zalaegerszegen a hajléktalan férfi

Húsz hónap letöltendő börtönbüntetést kapott az a hajléktalan férfi, aki részegen megtámadta a kórházi személyzetet, megfékezésére rendőrt is kellett hívni.

Arany Gábor

A 40 éves M. Krisztiánt 2017. május 6-án délután erősen ittas állapotba vitték a mentők a megyei kórházba, mert tisztázatlan körülmények között megsérült, vérzett.

A sürgősségi betegellátó osztályra került, ahol a mentőápolók a hordágyát leállították az egyik vizsgálóhelyiség előtt a folyosón. Ez után a kórházi nővér a mentőápolóval együtt ellenőrizte a férfi ruháját és a nála talált dolgokról a leltárt vett fel. Ezt azonban M. Krisztián folyamatos káromkodással kísérte, szidalmazta a nővért, aki egy idő után megelégelte ezt, és kérte kollégáját, hogy hívjon rendőrt, majd folytatta a leltározást.

A részeg férfi azonban továbbra is szitkozódott, káromkodott, majd háromszor a fejbe rúgta az ágy végénél álló és éppen az adatokat felíró nővért. Közben megérkezett a vizsgálóhoz a rendőr, és betegszállítók is jöttek, így együttes erővel fogták le a már őrjöngő férfit, akit végül nyugtató injekcióval csillapítottak le. A rúgásoktól a nővér homloka megzúzódott, könnyű sérüléseket szenvedett.

Kedden az egerszegi járásbíróságon a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint testi sértés miatt 1 év 8 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, de nem jogerősen, mert vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában