Félezer embert kellett utcára küldeni

2017.10.30. 12:25

Bombariadó volt egy zalaegerszegi diszkóban

Bombariadó miatt 550 vendéget kellett az utcára küldeni péntekről szombatra virradó éjjel a Studio Music Clubból. A részletekről a szórakozóhely ügyvezető igazgatója, Goldfinger Dávid tájékoztatta szerkesztőségünket.

Magyar Hajnalka

– A Kölcsey- és a Zrínyi-gimnázium gólyavatója zajlott telt házzal, amikor éjjel fél 2 tájban hívattak a bejárathoz, hogy bombariadó van, itt a rendőrség, késlekedés nélkül ki kell üríteni a termet – idézi fel a történteket. – Azonnal lekapcsoltattuk a zenét, közöltük a tényt, s a biztonsági szolgálat, a Marcus Security haladéktalanul megkezdte a terem kiürítését, ami pillanatok alatt meg is történt. Sajnos később sok kritikát kaptunk a szülők egy részétől, hogy milyen dolog éjjel kabát nélkül kiküldeni a fiatalokat az utcára. Nekünk azonban ilyen esetben nincs mérlegelése lehetőségünk, a biztonság minden egyéb szempontot megelőz, nincs idő arra, hogy a vendégek elkezdjék keresgetni a holmijukat. Fél 3 körül érkezett meg a bombakutató kutya és a forrónyomos helyszínelő csapat, átvizsgálták a termet, robbanószernek azonban nem akadtak nyomára. Három körül visszaengedtük a fiatalokat, s hajnali 5-ig folytatódott a buli.

A szervezők annyi információt kaptak, hogy Zalaegerszeg egyik nyilvános telefonfülkéjéből érkezett a bejelentés, talán a színház elől.

– Ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk a rendőrségen, és magánnyomozót is fogadtunk a történtek kiderítésére – folytatja Goldfinger Dávid. – Elgondolkodtató számunkra, kinek állhatott érdekében, hogy ennyi diákot másfél órán keresztül az utcán kelljen várakoztatnunk, 5 fokos hidegben. A rendőrség nagyon korrekt munkát végzett, bízunk benne, hogy rövid időn belül kiderül, ki volt a telefonáló. A kellemetlenségen túl a kieső fogyasztás és a belépőjegyek egy részének visszafizetése miatt tetemes kárunk is keletkezett.

Lapunk érdeklődésére Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, október 28-án, hajnali 1 órakor egy egerszegi nyilvános fülkéből érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a Studio Clubban bomba fog robbanni. A rendőrök haladéktalanul átvizsgálták az épületet, de robbanószert, illetve robbanószerkezetet nem találtak. A zalaegerszegi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen elkövető ellen.

Ezek is érdekelhetik