Büntetést kaptak

2017.09.15. 12:26

Négyéves gyermekükkel lopattak a szülők Nagykanizsán

A kicsivel egy hátizsákot lopattak el szülei, akiket kiskorú veszélyeztetése miatt is elmarasztalták.

Arany Gábor

Tavaly június 25-én késő délután a kanizsai strandon töltötte idejét – különböző bűncselekmények miatt többszörös visszaesőnek számító – 27 éves élettársával K. Richárddal a 25 éves fiatal nő, K. Klaudia és velük volt négyéves kisfiuk is. A lopás miatt korábban már a törvénnyel összeütközésbe került nő és a bűncselekményekért szintén több alkalommal elítélt párja felfigyelt rá, hogy az egyik strandoló fiatal lány és barátnője a diákigazolványát, értékeit rejtő hátizsákját őrizetlenül hagyta, amíg az úszómedencébe ment. Kis ideig még figyelték, lesz-e mozgás a hátizsák körül, majd rávették a kisfiút, hogy menjen el a holmiért, vegye magához és vigye a közben a női öltöző felé induló anyjának. A lányok hátizsákban talált telefonjait, valamint kétezer forintot a szülők eltulajdonították.

A kanizsai járásbíróság első fokon K. Klaudiát kiskorú veszélyeztetés és közvetett társtettesként elkövetett lopás miatt 60 nap elzárásra ítélte. Ugyanezekért élettársát, K Richárdot – többszörös visszaeső mivoltára tekintettel is – 2 év börtönnel sújtotta azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A férfi az ítélet ellen enyhítésért fellebbezett és az ügyész is ezt tette, de ő súlyosbításért. A törvényszéken pénteken hozott határozat megváltoztatta az első fokú ítéletet: kétrendbelinek és közvetett tettesként elkövetettnek minősítette a lopást, valamint K. Richárdnak a büntetését fegyházban kell letöltenie. A döntés nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában