Télies március

2022.03.03. 08:42

Vajon mikor érkezik meg Zalába a jó idő?

Hiába érkezett meg a naptári tavasz, úgy tűnik a hideg évszak még nem készül a búcsúra.

Rákos Bianka

Harcz Endre szorgalma és kitartása példamutató, becsehelyi kertészetében szinte a nap 24 órájában a jövője építésén fáradozik

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Annyira nem, hogy február utolsó napján megyeszerte esett a hó, többek között Zalaegerszegen és Nagykanizsán is. Vajon még mennyit kell várni a jó időre? Nos, úgy tűnik, viszonylag sokat.

 

- Az enyhe tél után, sajnos március eleje nem ígérkezik túl melegnek – árulta el Harcz Endre viharvadász, amatőr meteorológus. Mint mondta, az előttünk álló napokban éjszakánként és hajnalban folyamatosan fagyok lesznek. A hőmérséklet 4-5-6 fok körül várható, ami elsőre nem tűnik túl rossznak, ám télen sem volt hidegebb.

 

- Nem zárható ki a havazás esélye sem – szögezte le a kanizsai viharvadász - Vasárnap, hétfőn, kedden vagy szerdán lesz erre a legnagyobb esély, bár az még bizonytalan melyik nap érkezik meg. 

 

 

Harcz Endre szerint elég nehéz pontosan megmondani mikor jöhet tavaszias időjárás.

 

 

- Jelenleg úgy tűnik, hogy március 15.-e környékén már elkezd felmelegedni levegő, bár ez még bizonytalan. Az szinte biztos, hogy jövő hét végéig nem szabadulunk meg a hidegtől, de ez nem jelenti azt, hogy a nap se süt ki – nyilatkozta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!