Időjárás

2022.03.30. 09:52

Ne tegye el a pulcsit! Visszatérnek a fagyok Zalába

Épp csak kezdtük megszokni a kellemes, „egyszálpólós” időt, máris lehűlést ígérnek az időjósok hétvégére. Harcz Endre, viharvadász, amatőr meteorológus szerint ismét visszatérnek a fagyok.

Rákos Bianka

A szakember elárulta, hogy csütörtökön kezd csökkenni a hőmérséklet, ráadásul végre egész napos eső is várható.

 

- Zalában 10-15 mm csapadék hullhat csütörtökön és pénteken– kezdte a viharvadász - A folytatás sem lesz kellemes: péntek délelőtt marad az eső, illetve hidegfront is érkezik. Lesz egy kis csapadékszünet, így a délutáni órákban már jobb időre van kilátás. Szombaton ismét megered, akár jelentéktelen havazás is lehet.

 

Harcz Endre Fotó: Archív/Szakony Attila

 

Harcz Endre szerint sajnos hétfő, illetve kedd reggel már fagyokra is számíthatunk. 

 

- A völgyekben, lapos, mély fekvésekben -4,-5 fok lesz, a dombokon, magasabb fekvésekben -1,-2 fok várható. Ez kárt tehet a kajszi, a cseresznye, az őszibarack vagy a különlegesebb növények (füge, datolyaszilva, kivi) rügyeiben is, így a gazdáknak fagyvédekezésre kell készülniük – tanácsolja.

 

Ami a szelet illeti, csütörtökön még nem lesz erős a légmozgás, de pénteken már elkezd felerősödni, így szombaton és vasárnap kifejezetten erős szélre számíthatunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!